Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Όρος Ριγάνι Ναυπακτίας: φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, αειφορία, ανάπτυξη...

















   Σε τίποτα δεν θυμίζει Καταφύγιο Άγριας Ζωής (όπως είχε χαρακτηριστεί κάποτε) το όρος Ριγάνι, ακριβώς πάνω από την πόλη της Ναυπάκτου. Φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, υπόγεια δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, πυλώνες, υποσταθμοί, ανεμολογικοί ιστοί, διάπλατοι δρόμοι ως την κορυφή κτλ. κτλ., είναι πλέον τα σημερινά χαρακτηριστικά αυτού του... πρώην βουνού.

  Υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση, είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, η περιφέρεια, η τοπική αυτοδιοίκηση και γενικά όλοι όσοι με την υπογραφή και την πλήρη άγνοιά τους συναίνεσαν στην νόμιμη και μη αναστρέψιμη καταστροφή αυτού του βουνού από την εταιρία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ», του ομίλου «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», του Γιώργου Περιστέρη. Ολόκληρη η κορυφογραμμή «Λούζες - Αγκαθάκι -Ριγάνι» δεσμεύτηκε και παραχωρήθηκε για την υλοποίηση αυτής της «««επένδυσης»»».


καταφύγιο άγριας ζωής ριγάνι αφροξυλιά βομβοκού ναυπακτίας
Οριοθέτηση (με πράσινο χρώμα) του Κ.Α.Ζ., στο
όρος Ριγάνι.

   Το ότι το όρος Ριγάνι εμπίπτει στην περιοχή του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Αφροξυλιά - Βομβοκού» δεν ήταν κάτι που θα εμπόδιζε την συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία να το μετατρέψει σε ιδιοκτησία της και να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.

  Άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος αφήνει ένα «παραθυράκι», επιτρέποντας ακόμα και την εγκατάσταση λατομείου σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Κ.Α.Ζ., με την προϋπόθεση ότι πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων! Στην περίπτωση της ΤΕΡΝΑ βέβαια, και όπως παρατηρούμε και στην παραπάνω εικόνα, ο αιολικός και ο φωτοβολταϊκός σταθμός της εν λόγω εταιρίας, είναι εγκατεστημένοι οριακά εκτός της προστατευόμενης περιοχής, και έτσι απλά καταλήγουμε στο γνωστό «ούτε γάτα ούτε ζημιά»! 

Πράσινη ανάπτυξη...
Ευχαριστούμε τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!
Δορυφορική κάτοψη του βουνού.
Διακρίνονται τα φωτοβολταϊκά και μερικές ανεμογεννήτριες...

Λούζες, Αγκαθάκι και Ριγάνι... δεν έμεινε τίποτε
ανεπηρέαστο από την μανία της ΤΕΡΝΑ να «σώσει» τον πλανήτη!

Αρέσει δεν αρέσει, όλοι μας επιδοτούμε αυτό το έργο.

Δανέζικο σκουπιδαριό σε ελληνικό βουνό!


Όλα τα ελληνικά βουνά (σύμφωνα με την ΡΑΕ), θα καταλήξουν έτσι! 

Ο υποσταθμός ανύψωσης τάσης, στους πρόποδες του Ριγανίου.

ριγάνι ναυπακτίας ανεμογεννητριες τερνα

ορος ριγάνι ναυπακτίας ανεμογεννήτριες τερνα ενεργειακη
Ανεμογεννήτριες Vestas, απόλυτα συμβατές με το φυσικό περιβάλλον.
τερνα ανεμογεννητριες ριγάνι ναυπακτίας
«Ενίσχυση της αειφορίας»...

καταστροφη βουνων απο ανεμογεννητριες αιτωλοακαρνανια ναυπακτος
Φυσάει δεν φυσάει, τα πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε.
Είναι για το καλό του πλανήτη!




ορος ριγανι ανεμογεννητριες
Ρημαγμένο βουνό

Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες...


   Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος όμιλος εταιριών έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μελλοντική υλοποίηση κι άλλων τέτοιων σχεδίων σε ολόκληρη την Ορεινή Ναυπακτία. Είτε  φωτοβολταϊκά, είτε ανεμογεννήτριες, είτε μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα (σε κάθε βουνό, σε κάθε ρέμα) είναι ευπρόσδεκτα από την απαράδεκτη τοπική αυτοδιοίκηση της Ναυπάκτου, εξ αιτίας της οποίας η ΤΕΡΝΑ βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τις μελλοντικές επενδύσεις της...


__________
Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου