Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Αιολικά: Λίγοι τα θέλουν, όλοι τα πληρώνουν, πολλοί αντιστέκονται

οχι ανεμογεννητριες συνθηματα σε τοιχους
















  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ, δεν δηλώνουν αληθινά και ξεκάθαρα το γιατί. Είναι λίγοι, και ανήκουν σε δύο κατηγορίες: στους προπαγανδιστές και στους προπαγανδισμένους, που συνήθως αλληλοϋποστηρίζονται. 

  Οι προπαγανδιστές είναι τα «μεγάλα κεφάλια». Είναι γνώστες της αλήθειας η οποία κρύβεται πίσω από το παραμύθι που αναπαράγουν και προπαγανδίζουν, αλλά επειδή δεν τους συμφέρει καθόλου, την αποκρύπτουν. Είναι άπληστοι, με βρώμικο παρελθόν. Ασχολούνται επαγγελματικά με την αιολική βιομηχανία, έχουν μεγάλα κέρδη από αυτή και δεν «κάνουν πίσω» για κανέναν λόγο, εκτός κι αν παρουσιαστεί κάποιος που τους συμφέρει ακόμα περισσότερο. Κοινώς, είναι αυτοί που θα «πουλούσαν ακόμα και τη μάνα τους» αν αυτό είναι που θα τους έβγαζε κερδισμένους. Τα αιολικά είναι το εργαλείο που τους καμουφλάρει και κρύβει το βρώμικο παρελθόν τους πολύ καλά. Βέβαια, υπάρχουν και οι προπαγανδιστές που δεν έχουν τόσο μεγάλο και άμεσο όφελος από την αιολική βιομηχανία, δεν είναι τόσο μεγάλοι κομπιναδόροι και ούτε ασχολούνται επαγγελματικά με αυτήν, αλλά μια δόση απληστίας και κάποιο κέρδος (όχι απαραίτητα ή άμεσα οικονομικό) σίγουρα το έχουν. Αυτοί είναι τα... τσιράκια.

  Οι προπαγανδισμένοι είναι οι εν αγνοία τους συνεργοί και συνεχιστές του έργου των προπαγανδιστών, και είναι περισσότεροι από αυτούς. Είναι βυθισμένοι στο ψέμα, είναι πιο «κοινοί» άνθρωποι και η ύπαρξή τους συμφέρει αφάνταστα τους προπαγανδιστές. Είναι αυτοί που πείθονται πολύ εύκολα από παραμύθια «αειφόρου» & «πράσινης» ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας, αλμάτων προς το μέλλον κτλ. κτλ. και μη θέλοντας να δουν κατάματα την αλήθεια, συνεχίζουν κι αυτοί τα παραμύθια όπως ακριβώς τα άκουσαν, δηλαδή ατεκμηρίωτα ή τεκμηριωμένα με ψέμα. Όταν όμως βρεθούν στον δρόμο τους κάποιοι που λένε την πικρή αλήθεια, συνήθως τους μειώνουν χρησιμοποιώντας γελοία επιχειρήματα πιθανώς γιατί αρνούνται να παραδεχτούν ότι έπεσαν θύματα πλεκτάνης. Αυτοί είναι τα... κορόιδα. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που προβληματίζονται όταν δουν επιτέλους την αλήθεια και τελικά αλλάζουν γνώμη, αλλά είναι ελάχιστοι.


Η... πικρή αλήθεια


  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, είναι... όλοι! Είτε αντιστέκονται γιατί γνωρίζουν την αλήθεια, είτε τα θέλουν, είτε δεν τα θέλουν, ΌΛΟΙ πληρώνουν τα αιολικά και μάλιστα πανάκριβα (φυσικά χωρίς να έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα...), γιατί πολύ απλά ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από τον νόμο να τα πληρώνουν. Ναι. Τα αιολικά είναι πανάκριβα & υποχρεωτικά, και παράλληλα ελάχιστα αποτελεσματικά, και γι' αυτό ακριβώς επιδοτούνται, ώστε να είναι ανταγωνιστικά στην αγορά. Ας βρεθεί κάποιος τυχαίος συμπολίτης μας και καταναλωτής ενέργειας, να μας πει τι διαφορά είδε από την όλο και αυξανόμενη διείσδυση των αιολικών (και των ΑΠΕ γενικότερα) στο ενεργειακό μείγμα! Αν είναι έστω λίγο παρατηρητικός, η μόνη διαφορά που θα δει είναι στην τιμή του ρεύματος, η οποία αντί να μειώνεται, αυξάνεται και μάλιστα υπερβολικά (Αλήθεια, γιατί; Αφού «αέρας ή ήλιος ή γενικά ΑΠΕ = τζάμπα ρεύμα» ρε παιδιά...). Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι χώρες με τα πιο πολλά αιολικά, έχουν και το πιο ακριβό ρεύμα!


«Ε.Τ.ΜΕ.Α.Ρ». Εδώ πληρώνονται όλα. 



   ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ, είναι πολλοί, αλλά προς το παρόν σχετικά αδύναμοι και όχι αρκετοί ώστε να αντιμετωπίσουν τους λίγους αλλά παράλληλα δυνατούς που κυβερνούν. Κι όταν λέμε κυβερνούν, δεν εννοούμε μόνο τους πολιτικούς (εγχώριους ή μη), αλλά και όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν τα συμφέροντά τους στην χώρα μας. Πρέπει να οργανωθούν καλά και να τεκμηριώσουν όσο το δυνατόν ορθά τα επιχειρήματά τους κατά των αιολικών, γιατί κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί και οπισθοδρομικοί από τους προπαγανδιστές και τους προπαγανδισμένους (οι τελευταίοι μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν). Τελευταία γίνονται σημαντικές προσπάθειες από απλούς συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα, ώστε να εμποδιστεί αυτή η αισχρή απάτη εις βάρος όλων μας και εις βάρος του περιβάλλοντος, το οποίο έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν ως προστάτες του όλοι αυτοί οι επιτήδειοι προκειμένου να πλουτίσουν μέσω των αιολικών και των επιδοτήσεών τους, που υποχρεωτικά όλοι εμείς τροφοδοτούμε.

  Δειλά δειλά, στην Αιτωλοακαρνανία δημιουργούνται πυρήνες που στέκονται ενάντια σε όλο αυτό το φιάσκο της πράσινης ανάπτυξης και έχουν την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης σε βαθμό ικανοποιητικό και υπολογίσιμο απέναντι στην μεγάλη μάστιγα των αιολικών. Ας βοηθήσουμε όλοι μας σ' αυτή την εξάπλωση της αλήθειας και της σωστής ενημέρωσης ώστε να ενωθούμε, να παλέψουμε και να νικήσουμε. 

Είμαστε πολλοί, είναι λίγοι!


παρακαμπύλια αιτωλοακαρνανίας αιολικά πάρκα
...και η απάτη, δεν έχει σύνορα.

χουνη αιτωλοακαρνανιας οχι ανεμογεννητριες
Οι πρώτες φωνές κατά των αιολικών στην Αιτωλοακαρνανία είναι γεγονός.



__________________
Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου