Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Όρη Βάλτου: Ούτε έναν χρόνο δεν «άντεξαν» οι ανεμογεννήτριες. Χτυπήθηκαν από κεραυνούς!

ανεμογεννητριες ορη βαλτου κεραυνοι















  Πέρυσι, τέτοιες μέρες, μαθαίναμε ότι σε εξέλιξη βρίσκονταν η μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών με σκοπό την ανέγερση δύο αιολικών σταθμών στις βουνοκορφές «Γάβροβο» και «Χιονάκι», των Ορέων Βάλτου, σε υψόμετρο 1.500 έως 1780μ. και εντός προστατευόμενης περιοχής Natura!

   Φέτος, 9 Ιουλίου 2019, και πριν καν προλάβει να κλείσει έναν χρόνο λειτουργίας (!!!) ο αιολικός σταθμός στο Γάβροβο, μαθαίνουμε ότι επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με νέα δρομολόγια τερατωδών φορτηγών πάνω σ' αυτή την κατεστραμμένη πλέον βουνοκορφή, προκειμένου να αντικατασταθούν τα πτερύγια μερικών ανεμογεννητριών, από τις δέκα (10) συνολικά, που τοποθετήθηκαν εκεί.  Η είδηση, δημοσιεύτηκε σήμερα σε τοπικά ενημερωτικά sites, χωρίς όμως να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο επαναλαμβάνεται η μεταφορά νέων πτερυγίων ανεμογεννητριών στα Όρη Βάλτου (γιατί άραγε;)

   Επειδή όμως η αλήθεια είναι δύσκολο να κρυφτεί, όσο κι αν θέλουν μερικοί να την φιμώσουν, ρωτήσαμε σχετικά και  μάθαμε τον λόγο: κεραυνοί χτύπησαν τα πτερύγια μερικών από τις «υπερσύγχρονες» ανεμογεννήτριες «Nordex N117», με αποτέλεσμα αυτές να παραμείνουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να μιλάει κανείς. Ναι, είναι αλήθεια! Η αντικεραυνική προστασία που διαθέτουν όλοι οι τύποι ανεμογεννητριών, δεν ήταν ικανή να τις «προστατέψει» από την μανία της φύσης. Φανταστείτε τι έχει να γίνει και στις επόμενες κακοκαιρίες και τους χειμώνες που έπονται, ειδικά σε αυτά τα υψόμετρα όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι  συνηθισμένο φαινόμενο...


γαβροβο ορη βαλτου ανεμογεννητριες αμφιλοχια θυαμος
Οι εννέα από τις δέκα ανεμογεννήτριες στο Γάβροβο Βάλτου.
Άποψη από τα βουνά της Θεσσαλίας.
περδικακι βρουβιανα ανεμογεννητριες κεραυνος
Οι «υπερσύγχρονες» ανεμογεννήτριες Νordex Ν117,
 στο Χιονάκι Βάλτου.

  Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας έταζαν, και συνεχίζουν ακόμη να μας τάζουν! «Υπερσύγχρονες ανεμογεννήτριες θα μας βοηθήσουν να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα», «άλματα προς το μέλλον», «αειφορία», «πράσινη ανάπτυξη» κι ένα σωρό άλλες ανυπόστατες ανακρίβειες, μετέδιδε η αιολική προπαγάνδα για να μας χαϊδέψει τα αυτιά.

   Πληροφοριακά, οι εμπλεκόμενες με τους εν λόγω αιολικούς σταθμούς ενεργειακές εταιρίες, είναι η «Γάβροβο Α.Ε.» και η «Χιονάκι Α.Ε», θυγατρικές της εταιρίας «Business Energy Α.Ε», συμφερόντων του ομίλου «Μυτιληναίος»... δηλαδή αυτού του ενεργειακού και επιχειρηματικού «κολοσσού» της Ελλάδας. Επίσης πληροφοριακά, οι κάτοικοι του χωριού Βρουβιανά, πρόσφατα δημοσιοποίησαν και διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα της μη απόδοσης «αντισταθμιστικών οφελών» από τις εν λόγω εταιρίες...


Κι εμείς... ρωτάμε:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

ΈΤΣΙ ΘΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ 
ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ;

ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ;

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;


____________
Ανεξάρτητηοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας

1 σχόλιο:

  1. Είστε απλά άσχετοι και μοναδικός σας στόχος είναι η παραπληροφόρηση.
    Σε μια απλή κακοκαιρία μια ανεμογεννήτρια μπορεί να χτυπηθεί πάνω από 10 φορές.
    Όλα έχουν τα όρια τους... Ξέρετε εσείς κάτι που αντιστέκεται στη φύση ανεξαρτήτως συνθηκών;

    Αν σέβεστε τον εαυτό σας, απλά διασταυρωστε τις πληροφορίες που σας διοχετεύουν... Εκτός αν "εξυπηρετείτε" σκοπιμότητες.
    Αλλά όλες αυτές τις αηδιες τις γράφετε μη σκεπτόμενοι τους κατοίκους στην Κοζάνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή