Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ένωση Αγρινίου: Αιολική προπαγάνδα... σε μαθητές δημοτικού!

ενωση αγρινιου ανεμογεννητριες αιολικη προπαγανδα

  Προπαγάνδα: Η συστηματική απόπειρα διάδοσης ιδεών, αντιλήψεων ή απόψεων στον θρησκευτικό, πολιτικό, ιδεολογικό ή άλλο τομέα, που έχει σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να την διαμορφώσει κατάλληλα, μέσω της μεροληπτικής, στρεβλής ή ελλιπούς μετάδοσης πληροφοριών και της παραπληροφόρησης.


ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:

   Όλα αυτά τα χρόνια, η παγκόσμια προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (βιομηχανικής κλίμακας φωτοβολταϊκά & ανεμογεννητρίες κυρίως...) γίνεται με μια απαράδεκτη προπαγάνδα και με αισχρά ψεύδη που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί-ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια εξαιρετική συνεργασία με τα λόμπι της βαριάς αιολικής βιομηχανίας των χωρών όπως η Γερμανία και η Δανία, επέλεξαν τον καλύτερο τρόπο για να επιβάλλουν τα θέλω τους στο ευρύ κοινωνικό σύνολο το οποίο τους συντηρεί. Και πώς αλλιώς θα μπορούσαν να το κάνουν, αφού η αιολική μπίζνα έχει αποδειχθεί αέρας κοπανιστός, ακριβά & υποχρεωτικά επιδοτούμενος από όλους μας χωρίς να μας προσφέρει απολύτως τίποτα. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν θα τους σύμφερε να μαθευτεί η αλήθεια.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

  Ακριβώς το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στην χώρα μας. Πολιτικοί που απλά εκτελούν εντολές, βρώμικοι επιχειρηματικοί όμιλοι, επίδοξοι εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρίες, χίλιοι δυο παρατρεχάμενοι και απατεώνες από τον μεγαλύτερο έως και τον πιο ασήμαντο, (συν-)εργάζονται και μανιωδώς προωθούν την αιολική βιομηχανία επιμένοντας ότι είναι αυτό που όλοι περιμέναμε να μας λυτρώσει. Όλοι τους κινούνται αποκλειστικά και μόνο για δικό τους συμφέρον και «πουλούν ακόμη και την μάνα τους», προκειμένου να κερδίσουν μερίδιο από την πίτα, γιατί τα αιολικά είναι η ιδανική κομπίνα, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.


ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:

  Σαν να μην έφταναν όλοι οι παραπάνω σωτήρες που πασχίζουν για το «καλό του κοινωνικού συνόλου», στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε και τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου» να συνεχίζει ευθαρσώς το έργο που ξεκίνησαν οι εμπνευστές της αιολικής απάτης.

 Αφού έστησε φωτοβολταϊκά με μόνο σκοπό τις επιδοτήσεις, τώρα έρχεται να «καταπολεμήσει την ενεργειακή ένδεια»  τοποθετώντας περίπου 50 ανεμογεννήτριες βιομηχανικής κλίμακας στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, και έχοντας εξασφαλίσει τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, τα 98€/MWh, δηλαδή περίπου διπλάσια από την κανονική!!! Και για να πετύχει την απρόσκοπτη υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, επιστρατεύει κάθε μέσο...

  Έκπληκτοι διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά τον σκοτεινό και ύπουλο χαρακτήρα του γνωστού στην Αιτ/νια αγροτικού συνεταιρισμού, όταν βλέπουμε το παρακάτω φύλλο της σχολικής εφημερίδας του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου:

Μετά από τις συναντήσεις με πολιτικούς, δημάρχους, περιφερειάρχες κτλ.
έρχονται και οι συναντήσεις με ανήλικα παιδιά... γιατί άραγε???



«Γνωριμία με την Ένωση Αγρινίου» ο τίτλος, και μια φωτογραφία με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού  να ποζάρει μαζί με δύο ανήλικα παιδιά (τα οποία δήθεν του πήραν συνέντευξη)!

Το κείμενο:





Η... ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ:

προπαγανδα ενωση αγρινιου αιολικα εργα ανεμογεννητριες
!!!


  Η Ένωση Αγρινίου λοιπόν, γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Ο καλύτερος τρόπος να προπαγανδίσεις κάποιον, είναι να... πάρεις τα πράγματα από την αρχή: Χειραγώγηση συνειδήσεως, διαμόρφωση γνώμης και πλύση εγκεφάλου σε μικρά παιδιά! Πέρα από το ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτα  ανήθικο, είναι και ό,τι πιο αποτελεσματικό όταν το έργο σου είναι βρώμικο αλλά πρέπει οπωσδήποτε να το δεχθεί η κοινωνία με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις... γι' αυτό και το παρουσιάζεις με τον κατάλληλο τρόπο.

  Δεν θα πούμε τίποτα άλλο. Η κίνηση αυτή της Ένωσης Αγρινίου τα λέει όλα, και ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει πολύ εύκολα έναν ύπουλο χαρακτήρα, έναν απεχθή καθωσπρεπισμό, μια πολύ ύποπτη επιμονή στο να πεισθεί η κοινωνία ότι αυτό που σκοπεύουν να κάνουν στον τόπο μας, είναι για το καλό μας... με ένα ψεύτικο χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά και με δήθεν φιλικά χαϊδέματα στην πλάτη...

____________
Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου