Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η Πίνδος κατεδαφίζεται: Εργασίες για ΝΕΟ αιολικό εργοστάσιο στα Όρη Βάλτου, εντός περιοχής NATURA!



  Η ισοπέδωση της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας για χάρη της «πράσινης ανάπτυξης», πλέον προχωρά με άπιαστους ρυθμούς, και οι εμπλεκόμενες εταιρίες μαζί με τους εργολάβους φαίνεται να δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς απολύτως κανέναν δισταγμό, καθώς δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό εμπόδιο μπροστά τους. Τα κέρδη τους από αυτή τη μπίζνα είναι τόσα, που φτάνουν όχι μόνο να χορτάσουν οι ίδιοι, αλλά περισσεύουν ώστε ένα μερίδιο να μοιραστεί και σε όλους όσους βρεθούν στον δρόμο τους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο τους.

  Κρατικοδίαιτα λαμόγια-«επιχειρηματίες» που ζουν από & για επιδοτήσεις, σε συνεργασία με ξεπουλημένους ντόπιους εργολάβους οι οποίοι είναι αποφασισμένοι με τις μπουλντόζες τους να κατεδαφίσουν τον ίδιο τους τον τόπο για ένα μεροκάματο, παίρνουν σβάρνα τα βουνά και τα νησιά της χώρας βάζοντας ανεμογεννήτριες σε κάθε κορυφή, για... «το καλό του πλανήτη»! Λες και κάποιος μας έπεισε 100% ότι μια Ελλάδα γεμάτη με δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε κάθε σπιθαμή της, είναι ικανή να φέρει την διαφορά και παράλληλα να εχει θετικά αποτελέσματα για περιβάλλον & οικονομία.


ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ «ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΒΑΡΝΑ» ΤΑ ΒΟΥΝΑ

  Η περίπτωση των ισοπεδωμένων πλέον βουνών του Βάλτου, φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση της γενικής αυτής κατάστασης. Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση βρωμάει υπερβολικά και έχει κάτι το άκρως εξοργιστικό, πέραν του μυστήριου που ακόμα πλανάται γύρω από το ποιός τελικά είναι ο «επενδυτής» που ισοπέδωσε και συνεχίζει ακάθεκτος να ισοπεδώνει αυτά τα ξεχασμένα βουνά...

  Όλα δείχνουν ότι ολόκληρη αυτή η εκτενής οροσειρά που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί τμήμα της Πίνδου, έχει μπει μεθοδευμένα στο στόχαστρο ύπουλων ιδιωτικών συμφερόντων που έχουν βαλθεί να την μετατρέψουν από φυσικό περιβάλλον-δημόσια γη (και προστατευόμενη περιοχή), σε ιδιοκτησία τους (και απέραντο εργοτάξιο!), μια για πάντα.

χιονακι βαλτου ανεμογεννητριες περδικακι αιτωλοακαρνανιας
Κορυφή Χιονάκι. Τυπικό (πλέον) τοπίο στον ορεινό Βάλτο...
χιονακι γαβροβο ανεμογεννητριες ορεινος βαλτος
Χιονάκι και Γάβροβο...
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πεταμένα γι' αυτό το περιβαλλοντικό αίσχος.



  Ως γνωστόν, το 2018, οι εταιρίες «Γάβροβο Α.Ε.» και «Χιονάκι Α.Ε.» σε συνεργασία με ντόπιους εργολάβους (που εδρεύουν στον Θύαμο Βαλτου Αιτ/νίας!) αλλά και με άλλες κατασκευαστικές εταιρίες, έφεραν εις πέρας το πρώτο βήμα του σχεδίου για την περιοχή του Βάλτου, το οποίο περιελάμβανε την ισοπέδωση των κορυφών Γάβροβο και Χιονάκι, με 16 ανεμογεννήτριες (δείτε περισσότερα εδώ). Αυτή ήταν η απαρχή μιας άνευ προηγουμένου βίαιης επίθεσης και καταλήστευσης του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος της Πίνδου...

  Τώρα, τον Μάϊο του 2020, βρίσκεται ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ η καταστροφή και η μόνιμη ισοπέδωση μιας ακόμα κορυφής των βουνών του Βάλτου, της κορυφής «Γεραμπή», από την εταιρία «Γεραμπή Α.Ε.», παρά το γεγονός ότι με δικαστική απόφαση επιβλήθηκε απαγόρευση όλων των εργασιών στην συγκεκριμένη τοποθεσία, και παρά το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται εντός Ζώνης Ειδικής Προστασίας, στην οποία βάσει νόμου απαγορεύεται γενικά (και για κάθε έτος) η εκτέλεση πάσης φύσεως έργων μέχρι τις 30 Ιουνίου!

Περισσότερα εδώ



Εικόνες από τις εν εξελίξει χωματουργικές εργασίες στο βουνό Γεραμπή,
εντός περιοχής Natura:

γεραμπη βελεντζικο αρτας ανεμογεννητριες
Γεραμπή, Μάιος 2020...
Σύντομα, όλη η Πίνδος ένα εργοτάξιο!
Γεραμπή, τότε & τώρα...

Μάιος 2020. Η αρχή της οδοποιίας πρόσβασης για τον αιολικό σταθμό Γεραμπή...
γεραμπη εργα ανεμογεννητριες
Γεραμπή, Φεβρουάριος 2020...

Γεραμπή, Φεβρουάριος 2020...
Οι ίδιοι, που πριν δύο χρόνια κατέστρεφαν τα Ακαρνανικά!

Γεραμπή, Φεβρουάριος 2020...

Γεραμπή, Φεβρουάριος 2020...

Γεραμπή, Φεβρουάριος 2020...



ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

   «Γάβροβο Α.Ε.», «Χιονάκι Α.Ε.», «Γεραμπή Α.Ε.»... εταιρίες - μαϊμού! Ποιοί να κρύβονται από πίσω??? Όλοι αναρωτιούνται. Ψάχνοντας στο μητρώο αδειών ΡΑΕ τις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χορηγήθηκαν σε αυτές τις εταιρίες για τους τρεις αιολικούς σταθμούς σε Γαβροβο, Χιονάκι και Γεραμπή, διαπιστώνουμε ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι άδειες παραγωγής μεταβιβάστηκαν σε αυτές τις εταιρίες, από την εταιρία "Business Energy Α.Ε." (ωραίος τίτλος, παρεμπιπτόντως!).

  Η εταιρία αυτή... είναι 100% μητρική των υπόλοιπων τριών, όπως διαβάζουμε στα έγγραφα χορήγησης αδειών παραγωγής από την ΡΑΕ, και όπως διαπιστώνουμε εύκολα ρίχνοντας μια ματιά στα ονόματα των ανθρώπων που απαρτίζουν τις διοικήσεις των εν λόγω εταιριών:


business energy αε ανωνυμη ενεργειακη εταιρια


γεραμπη αε ανεμογεννητριες



  Οι κύριοι Παπαδάτος, Γκάσιος, Γκιούρας και Τασιαδάμης, είναι μέλη των διοικήσεων ΚΑΙ των τεσσάρων αυτών εταιριών, οι οποίες έχουν υπό την κατοχή τους τους 3 αιολικούς σταθμούς στις βουνοκορφές Χιονάκι, Γάβροβο και Γεραμπή, στα Όρη Βάλτου!!!

   Επίσης, οι κύριοι Γκάσιος, Γκιούρας και Παπαδάτος, μαζί με τις κυρίες Σαρρή και Τριανταφυλλίδου, διοικούν την "Hellenic Capital Partners Α.Ε." (HCP), μια εταιρία διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών συμμετοχών (!!!) η οποία ήταν αυτή που εξασφάλισε τις υπέρογκες χρηματοδοτήσεις ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα αιολικά εκτρώματα στις κορυφές Γάβροβο και Χιονάκι!

hellenic capital partners μυτιληναιος
"Hellenic Capital Partners"... μυρίζει πολύ χρήμα...


   Οι παραπάνω κύριοι και κυρίες, μαζί με άλλους συνεργάτες ή συγγενείς τους, συμμετέχουν στην διοίκηση κι άλλων ενεργειακών εταιριών, μια από τις οποίες είναι και η "Business Energy Τροιζηνίας Α.Ε.», που παρουσιάζουμε παρακάτω:

Ο κος Γκιούρας Αντώνιος, της παραπάνω εταιρίας, είναι αδερφός του κου Γκιούρα Νικολάου.
Η κα Σαρρή Μαρία συμμετέχει επίσης στην διοίκηση της Hellenic Capital Partners.
Οι κύριοι Μπερδεμπές και Αντωνόπουλος, συμμετέχουν επίσης στην διοίκηση της Protergia,
της πασίγνωστης θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίος...

  Μυτιληναίος, λοιπόν, πίσω από τα τρία αιολικά εργοστάσια στα Όρη Βάλτου!!! Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το έτος 2018, ολοκληρώθηκαν ταυτόχρονα 3 αιολικά εργοστάσια του Μυτιληναίου στην Αιτωλοακαρνανία, σε 3 βουνά (Πεταλάς, Χιονάκι, Γάβροβο) τα οποία βρίσκονται (και τα 3) στον Δήμο Αμφιλοχίας!!! Αυτό μαρτυρά μια ύποπτη και ιδιαίτερη σχέση - συνεργασία του εν λόγω ομίλου επιχειρήσεων με την πρώην δημοτική αρχή Δήμου Αμφιλοχίας (Δήμαρχος Απόστολος Κοιμήσης), η οποία υποστήριζε με θέρμη ότι αυτές οι επενδύσεις ήταν απόλυτα καλοδεχούμενες στην περιοχή...


Οι κύριοι πίσω από τις «εταιρίες-μαϊμού» Χιονάκι, Γάβροβο, Γεραμπή, Business Energy, Business Energy Τροιζηνίας, Ensol Παλαίρου, Ensol Κεκροπίας, Restec (+ πολλές άλλες) :

τασιαδαμης γκασιος γκιουρας παπαδατος μυτιληναιος γεραμπη ορη βαλτου



Κι ερχόμαστε να ρωτήσουμε:

Τι δουλειά έχουν τα funds και τα χρηματοοικονομικά πάνω στις βουνοκορφές της Πίνδου;


Τι σχέση έχει η διαχείριση επιχειρηματικών κεφαλαίων με το περιβάλλον;

Τι γυρεύουν αυτοί οι κύριοι στα βουνά του Βάλτου;

Για ποιόν λόγο να περάσουν στα χέρια τους τα βουνά, τα δάση, οι πηγές, 
ο φυσικός μας πλούτος;

Πόσο  νοιάζονται αυτοί οι κύριοι για την προστασία του περιβάλλοντος;

Πόσο νοιάζονται για το δημόσιο συμφέρον και το καλό όλων μας;

Μπορούν να σκέφτονται κάτι άλλο, πέρα από τράπεζες, κεφάλαια, δάνεια, κέρδη, business, επιχειρηματικά ρίσκα;

Θα είχαν άραγε διαπράξει αυτά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα
εάν δεν εξασφάλιζαν σίγουρα & σταθερά κέρδη 
μέσα από τις επιδοτήσεις των αιολικών, τις οποίες πληρώνουμε όλοι οι απλοί πολίτες;



_________
Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ , ΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ (ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ) ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ , ΑΝ ΥΠΑΡ-
    ΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ (;;;) ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (;;;) ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΟΙ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ-ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ-ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ
    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ , ΚΑΠΟΥ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ Η΄ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ
    (ΚΑΤΑ)ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ (ΠΑΣΙ)ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ "KΡΑΤΟΥΣ"(ΚΑΚΙΣΤΑ) . ΕΙΧΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΠ΄ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ
    ΑΚΡΟΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΒΑΛΤΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΛΕΠΕΝΙΩΤΕΣ) ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟ ΄18
    ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ (ΑΠΑΡΧΗ;) ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ
    ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΚΙ ΕΔΩ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΕ-
    ΦΑΛΟ ΤΩΝ .......ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ) ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ . ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ
    ΠΙΑ . ΕΛΕΟΣ...........ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή