Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Γάβροβο Βάλτου, Ιούνιος 2022. Ξανά τα ίδια...


   Καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και πληθαίνουν τα παραδείγματα - πειστήρια, τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα ακόμα και στον πιο αδαή υποστηρικτή τους, ότι τα αιολικά είναι εντελώς άχρηστα, ειδικά όταν εγκαθίστανται σε υπερβολικά μεγάλα υψόμετρα και κορυφές βουνών.


100% ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!

   Μόλις πριν μια τετραετία (έτος 2018), τέθηκαν σε λειτουργία οι δύο ««υπερσύγχρονοι»» ΑΣΠΗΕ στις κορυφές Γάβροβο (1.781m) και Χιονάκι (1.507m), του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Ενώ, μόλις πριν 3 χρόνια και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας τους (!), κάποιες από τις ανεμογεννήτριες χτυπήθηκαν από κεραυνούς με αποτέλεσμα να αχρηστευθούν τα πτερύγιά τους (σχετικό άρθρο εδώκαι να παύσουν να λειτουργούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα... 

Καταιγίδα στα Ακαρνανικά
  Φέτος, μόλις 3 χρόνια μετά από αυτή την τεράστια αποτυχία, επαναλαμβάνεται ή ίδια ακριβώς ιστορία! Φορτηγά και τερατώδεις γερανοί παίρνουν ξανά τον ανήφορο για το Γάβροβο, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το καινούριο πτερύγιο προς αντικατάσταση ενός ακόμη κατεστραμμένου πτερυγίου, μήκους 58m.

  Οι σφοδρές κακοκαιρίες, μαζί με τους χιλιάδες κεραυνούς που τις συνόδευαν καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του φετινού Ιουνίου, ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν από την δήθεν αντικεραυνική προστασία των δήθεν υπερσύγχρονων ανεμογεννητριών. 

  Σαν να μην έφτανε αυτό, τον φετινό χειμώνα παρόμοιο συμβάν σημειώθηκε και στα Ακαρνανικά Όρη, στον επίσης «υπερσύγχρονο» αιολικό σταθμό - έκτρωμα κόστους 41εκατ. €, που από το 2018 κοσμεί την κορυφογραμμή του πρώην αυτού βουνού (περισσότερα εδώ)!

  Το σίγουρο είναι πως το πάνω χέρι το έχει η φύση, κι απ' ό,τι φαίνεται, η ίδια κατάσταση θα διαιωνίζεται επ' αόριστον τόσο στο Γάβροβο όσο και σε άλλα βουνά, μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα έχουμε καταλάβει ότι κάποιοι κάποτε μας δούλευαν ψιλό γαζί. Τότε όμως θα είναι πια αργά και μάταια θα περιμένουμε την πλήρη αποξήλωση των ανεμογεννητριών που πλέον θα στέκονται σαν φαντάσματα, σαπίζοντας παρατημένες πάνω στις βουνοκορφές...


Στον δρόμο για Γάβροβο, ξανά από την αρχή.

ανεμογεννητριες ορη βαλτου μεταφορα πτερυγιου
«Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει ποδάρια», όπως λέει και η
παροιμία...


Κόστος τεράστιο, όφελος μηδέν.
Αλήθεια, πότε υπολογίζεται να γίνει η απόσβεση των 35,6εκατ. €
τα οποία κατασπαταλήθηκαν για το έκτρωμα στο Γάβροβο???

______________
Ανεξάρτητοι-Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου