Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

«Προσοχή Κίνδυνος» ή «Προσοχή... Ανεμογεννήτριες»;

κεραυνος σε ανεμογεννητριες αιτωλοακαρνανια κλοκοβα












   Οι ανεμογεννήτριες, όσο περνάει ο καιρός και ο κόσμος μαθαίνει διάφορα γι' αυτές, αποδεικνύουν (με γεγονότα και όχι θεωρίες) ότι κάνουν ένα σωρό άλλα πράγματα, εκτός από το να παράγουν φθηνή και καθαρή ενέργεια ή να προστατεύουν το περιβάλλον...

Προσοχή... πτώση «αντισταθμιστικών»
  Δεν ακούστηκε ποτέ η είδηση «Ανακουφισμένοι οικονομικά είναι οι κάτοικοι της τάδε περιοχής λόγω της μείωσης της τιμής του ρεύματος από τα αιολικά που μπήκαν στην περιοχή τους» ή η είδηση «Μειώθηκε επιτέλους η χρήση ορυκτών καυσίμων χάρη στα αιολικά», ή η είδηση «Βελτίωσαν το κλίμα οι ανεμογεννήτριες που μπήκαν στην τάδε χώρα/περιοχή» κτλ. κτλ...

  Δηλαδή, δεν ακούσαμε ποτέ να επιβεβαιώνονται (με χειροπιαστά ντοκουμέντα) όσα με θράσος και με προπαγανδιστικό χαρακτήρα λέγονται και διατυμπανίζονται για τις ανεμογεννήτριες από τους συνήθεις υπόπτους, γιατί πολύ απλά, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια! Τα μόνα που ακούμε είναι τα γελοία αντισταθμιστικά που τάχα προσφέρουν οι ενεργειακές εταιρίες όπως οι «ανταποδοτικές ασφαλτοστρώσεις», διάφορες δωρεές σε δήμους, ανακατασκευές σχολείων, κτλ. κτλ.



ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ... ΑΧΡΗΣΤΕΣ

  Ναι, δεν διστάζουμε να το πούμε, γιατί είναι αλήθεια. Από όλα τα παραπάνω και από όσα γενικά δημοσιεύουμε τεκμηριωμένα στο blog μας, προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Για εφέ και επιδοτήσεις εταιριών και επιχειρηματιών, οι ανεμογεννήτριες καλές είναι... για ηλεκτροδότηση και «σώσιμο» του περιβάλλοντος, ούτε λόγος.

  Κι όταν λέμε «εφέ», εννοούμε πραγματικά εφέ, όπως ο κεραυνός που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης προς την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, από τις ανεμογεννήτριες που δεσπόζουν πλέον στην κορυφή της Κλόκοβας, πάνω από το Αντίρριο:

ανεμογεννητριες τραβανε κεραυνους κλοκοβα αιτωλοακαρνανιας
Η Κλοκοβα, οι ανεμογεννήτριες, και... ο κεραυνός.
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018.



  Η παραπάνω φωτογραφία έκανε σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, και δικιολογημένα, διότι απεικονίζει κάτι το εντυπωσιακό. Πρόκειται για μια εξαιρετική φωτογραφική λήψη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Νεκτάριο Γιαννούλη καθώς αυτός παρατηρούσε από την Πάτρα, την εξέλιξη του καιρού στην γειτονική Αιτωλοακαρνανία.

  Η εξήγηση στο φαινόμενο είναι η εξής:

«Είναι κεραυνός που ονομάζεται "Εδάφους - Νέφους / Ground-to-Cloud lightning". Συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικό ηλεκτρικό φορτίο κυρίως σε ψηλά κτίρια με κεραίες ή ανεμογεννήτριες. Στιγμιαία και σε κλάσματα του δευτερολέπτου (microsecond) δημίουργείται ένα κανάλι όπου ο κεραυνός αποφορτίζεται χωρίς μεγάλη αντίσταση από τη διαφορά του ηλεκτρικού φορτίου μεταξύ εδάφους-αέρα και συγκεντρώνεται σε ένα μόνο σημείο».


 Ναι, είναι γεγονός, είναι ντοκουμέντο. Οι ανεμογεννήτριες (οι οποίες διαθέτουν όλες αντικεραυνική προστασία), όχι μόνο έλκουν τους κεραυνούς (όπως είναι φυσικό...), αλλά τους δημιουργούν κιόλας! Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν ζημιές στην περίπτωση της Κλόκοβας, αλλά το ευχόμαστε ολόψυχα, ως ανταποδοτικό όφελος από την φύση προς την εταιρία «Vatora Ενέργεια Α.Ε.», η οποία έκανε το βουνό αυτό κερδοφόρα (για τους μετόχους της) επιχείρηση,  αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.



Δεν είναι μοναδική
η περίπτωση:


Πηγή: enikos.gr

Κεραυνοί χτυπούν τις ανεμογεννήτριες στα Ακαρνανικά Όρη...



***ενημέρωση, Σεπτέμβριος 2020:

κεραυνοι ανεμογεννητριες
Πατραϊκός κόλπος, 2020. Μια από τα ίδια...

ανεμογεννητριες αιολικα παρκα κεραυνοι καταιγιδες

Κεραυνοί και ανεμογεννήτριες... πάνε πακέτο.




***ενημέρωση, Οκτώβριος 2020:

κεραυνοι ανεμογεννητριες καταστροφη
Ξημερώματα 12 προς 13 Οκρωβρίου 2020...






Όπως αναφέραμε και παραπάνω:



Οι ανεμογεννήτριες...

ΓΙΑ ΕΦΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!


__________________
Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου