Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Πεταλάς Αμφιλοχίας: Χρήση εκρηκτικών υλών για την κατασκευή του αιολικού σταθμού

πεταλας αμφιλοχιας αιολικο παρκο ανεμογεννητριες


















   *Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την διάρκεια των εργασιών στον Πεταλά


  Ως συνέχεια σε προηγούμενο άρθρο μας (αναφερόμαστε σε αυτό), παρουσιάζουμε ξεχωριστά κάποιες «λεπτομέρειες» και «ψιλά γράμματα», όπως θα χαρακτήριζαν οι κύριοι των Α.Π.Ε., σχετικά με την κατασκευή του αιολικού σταθμού στο όρος Πεταλάς, της Αμφιλοχίας.


Οριοθέτηση του Κ.Α.Ζ «Πεταλάς»
  Όπως είναι γνωστό, το βουνό αυτό ανήκει εξολοκλήρου στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής «Πεταλάς», ως πολύ σημαντικό ενδιαίτημα σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Ο χαρακτηρισμός της περιοχής αυτής ως καταφύγιο άγριας ζωής, φυσικά σκοπό είχε την προστασία της, αλλά απ' ό,τι φαίνεται μόνο σε... θεωρητικό επίπεδο, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι μέσα σε τέτοιες περιοχές επιτρέπεται να ανοιχτούν δρόμοι ή ακόμη και λατομεία, εφόσον γίνουν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)... δηλαδή, προστασία άγριας ζωής με «εκπτώσεις» και υπό όρους!

  Το ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν από λίγους για να επιβάλλονται σε πολλούς, έχοντας παράλληλα και τα λεγόμενα «παραθυράκια» για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιων εκλεκτών όποτε αυτοί το επιθυμούν, επιβεβαιώνεται δυστυχώς για ακόμα μια φορά.


  Τι κι αν ο Πεταλάς αποτελούσε Καταφύγιο Άγριας Ζωής; Η εταιρία «Spider Ενεργειακή Α.Ε.», θυγατρική της «Protergia Α.Ε.», συμφερόντων ομίλου Μυτιληναίου, είχε τον νόμο με το μέρος της όταν πριν λίγους μήνες άρχισε να καταστρέφει το βουνό αυτό με σκοπό την εγκατάσταση 24 ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την κορυφογραμμή του (μήκους 21χλμ.) για να... (εδώ βάζουμε τα γέλια) σώσει το περιβάλλον και τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, μέσω της «πράσινης» ενέργειας!!! Έτσι, ο Πεταλάς, αν κάποτε αποτελούσε βουνό και καταφύγιο άγριας ζωής, τώρα πλέον αποτελεί ιδιοκτησία της Spider Ενεργειακή Α.Ε. που όχι μόνο ΔΕΝ πλήρωσε για να την αγοράσει, αλλά πληρώνεται αδρά από όλους εμάς για αυτή τη μεταβίβαση «περιουσίας», μέσω των επιδοτήσεων που θα λαμβάνει για είκοσι χρόνια!

   Η εταιρία αυτή, μιας και έχει το κύρος του μεγαλοεπενδυτή και μεγαλοεπιχειρηματία ειδικά σε ζητήματα παραγωγής ενέργειας (Μητιληναίος), έχει και το δικαίωμα να τροποποιεί αποφάσεις και νόμους ώστε να κάνει ο,τι θέλει στα τσιφλίκια της (Πεταλάς, στην συγκεκριμένη περίπτωση). Άλλωστε... στην Ελλάδα ζούμε:





Μερικές εικόνες από το έγκλημα στον Πεταλά:

πεταλας αμφιλοχια ανεμογεννητριες

πεταλας αμφιλοχια αολικο παρκο εκρηκτικά

ορος πεταλας καταφυγιο αγριας ζωης καταστροφη ανεμογεννητριες






ΧΡΗΣΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ
ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ...

ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΆΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ!


Για να σώσουν τον πλανήτη το έκαναν, μην εξάπτεστε...


__________________
Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου